Oavsett vilken typ av verksamhet du bedriver och vilka krafter du har att investera i er digitala infrastruktur och försäljning vill vi på Visit Dalarna säkerställa att du har de system du behöver och att du når ut i relevanta kanaler för ditt erbjudande. 


Därför har vi startat samarbeten med flera välkända systemleverantörer på marknaden för att möjliggöra att alla besöksnäringsföretag i Dalarna ska ha tillgång till moderna bokningssystem till en rimlig kostnad. När du har systemen på plats hjälper vi dig självklart att använda dem på bästa sätt, så att du kan göra fler och bättre affärer utan att tänja på dina resurser. 

Alla våra leverantörer har dessutom en direktkoppling till vår webbplats visitdalarna.se. Det gör att du också får direktåtkomst till de mer än 1,5 miljoner besök som årligen görs på visitdalarna.se – där många vill hitta och boka sin nästa semester. 

Vi hjälper dig komma igång – och sälja ännu bättre

Det mest uppskattade med Visit Dalarnas hantering av system och försäljning – utöver det uppenbara med stabila och funktionella system som genererar högre lönsamhet till er som företag – är vår erfarna och kompetenta personal.

Vi hjälper dig komma igång och anpassar systemet utifrån era specifika behov. Vi kommer även löpande med förslag på åtgärder och förändringar i er försäljning och hur ni kan använda systemen. Allt för att hela tiden hjälpa er till fler och bättre affärer.  

Hos oss får du alltid lokal och personlig service.

Porträttbild på Tom Vikström.

Tom Vikström

Systemadministratör

Mejla

Porträttbild på Maria Wiklund.

Maria Wiklund

Systemadminstratör

Mejla