Ett av huset på gården.

Småbruket Västerbäcken

En liten gård med stuguthyrning mitt i Dalafjällen.

Information

Gården ligger i skogen på 720 m höjd i dalen 3 km söder om sjön Grövelsjön. Härifrån ser man de närmaste fjällen i öster och de Norska fjällen i väster.

Stugorna är välbyggda, rökfria och fräscha. Stugorna är byggda för självhushåll och har kök med elspis och ugn, kylskåp, diskbänk och bra utrustning för matlagning. Bäddutrustning finns med täcken och kuddar och alla gäster tar med eget sänglinne. WC finns i alla stugor och dusch finns också utom i de två minsta stugorna.

Dusch och bastu att delas av alla stugor finns också i separat byggnad med separata avdelningar för damer och herrar. Bastun kan nyttjas utan extra kostnad söndag, tisdag och torsdag eftermiddag. Andra bastutider kan bokas mot en liten avgift. Torkskåp och TV finns i alla stugor, braskamin eller öppen spis i några. Husdjur är inte tillåtna i stugorna Duvan, Trasten och Ärlan, annars är fyrfota vänner välkomna under förutsättning att de inte sover i sängarna.

Faciliteter och service

  • Husdjur tillåtna
  • Laddningsplats elbil

Vägbeskrivning

Efter att passerat Idre och tagit av från RV 70 kommer ni in på väg 221 mot Grövelsjön. Följ vägen och när den svänger mot Norge svänger ni höger upp mot Grövelsjön. Ca 700 meter sväng höger in mot Västerbäcken.