Miniatyrhus sommartid.

Kristinedal

  • Visiting address: Kristinedal, 776 96 Dala-Husby

Kristinedal är ett fint litet smultronställe som ligger i utanför Hanåker, Dala-Husby. Här kan ni ta en fikapaus, grilla och låta barnen leka fritt. Ni kan kika på den underbara miniatyrbyn som har byggts upp till minne av den levande jordbruksbygden som fanns där fram tills 1950-talet och njuta av det rofyllda lugnet i skogsmiljön.

Boka

Information

Kristinedal var tidigare en levande jordbruksbygd med djurhållning som uppkom i början av 1800-talet. Under 1950-talet revs sammansättningen och det blev ett slut för hela Kristinedalbygden. Några år senare blev åkrarna till skogsplanteringar och kvar blev resterna från byn.

I mitten på 1990-talet började en utvecklingsgång att begynna för att återskapa en del av den fina platsen till dess förflutna minne. Idag finns det en liten byggnad kvar vid namn Berggrens, som tidigare var en snickarbod.

Kika gärna in i minitayrbyn som har byggts upp efter hur fastigheterna såg ut och notera alla de fina detaljerna. Sitt och njut i solen och lyssna på skogens fågelkvitter. Kristinedal bjuder på allt från en mängd vackra blommor samt växter och på höstkanten kan en och annan kantarell titta fram.

Faciliteter och service

  • Barn & Familj
  • Husdjur tillåtna

Vägbeskrivning

Från Hedemora:

Åk mot Långshyttan på väg 270 i cirka 15 km.
Sväng höger mot Hanåker och åk ca. 2,5 km, håll till höger efter vägen.
Sväng höger mot Kristinedal (skyltat en liten träskylt)
Följ vägen efter Flinejsön ca. 3 km
Sväng vänster, åk 200 m sedan är parkeringen där.