Mattias Bergman och Mattias Norberg som driver Sälen Choklad

Sälen Choklad: "Vi såg möjligheten att nå ut till fler"

​Mattias Bergman och Mattias Norberg tyckte att Sälen saknade en butik som sålde kvalitetschoklad. Sagt och gjort – i december 2020 startade de Sälen Choklad. Nu vill de ge besökarna en aha-upplevelse, utveckla både företaget och chokladpaletten, samt hitta ett starkt nätverk via Visit Dalarna.


Mattias Bergman, hur kom det sig att ni startade Sälen Choklad?

–  Vi tyckte det fattades en butik som sålde kvalitetschoklad och te i lösvikt. Så idén väcktes när vi inte hittade någon sådan i Sälen och många gillar ju att få choklad i present eller själv få avnjuta kvalitetschoklad.

Vad möter en besökare hos er?

–  Hos oss ska besökarna få en aha-upplevelse, till exempel genom att se tillverkningen och kunna följa hur vi tillverkar praliner. Köper man vår choklad ska man få en smakupplevelse och riktigt känna att all choklad tillverkas med stor kärlek. Alla våra glada och återkommande kunder gör att vi ständigt utvecklas och kan ta fram nya smaker och idéer.

Hur kommer det sig att ni är partner till Visit Dalarna?

–  Vi valde att bli en del av Visit Dalarna då vi såg möjligheten att medverka i ett stort nätverk och nå ut till fler. Än är vi ganska nya medlemmar och inte hunnit vara med i någon aktivitet, men vi ser stor potential att utvecklas och nätverka med andra företag i Dalarna. Och att lära oss av andra – tillsammans är vi starka.

Hur ser ni på framtiden?

–  Vi skyndar långsamt och har många idéer och projekt på gång, men en sak i taget. Just nu ligger fokus på att förse våra vintergäster med kvalitetschoklad.

Läs mer på Sälen Choklads hemsida.

Chokladpraliner från Sälen Choklad.

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners