Vy över Näsfjället vintertid

Näsfjället: "Vi vill synas i Visit Dalarna Travel Guide"

​Näsfjället ligger i nordligaste delen av Sälenfjällen, mellan Näsfjällets naturreservat och Fulufjällets nationalpark. Här berättar ägaren Mimi Nordling om hur de skapar fjällkänsla på riktigt, om att tillgängliggöra fjällvärlden och hur samarbetet med Visit Dalarna spelar stor roll för deras affärsbeslut.


Berätta om Näsfjället!

– Det är en fantastisk plats Fulufjällets nationalpark i norr och kalfjäll i söder. Vi tog över befintlig verksamhet under 2020 och vill skapa en genuin fjällupplevelse som är tillgänglig för alla. En plats där du är en del av naturen, oavsett om du åker utför, går på tur eller vandrar. Här finns i dagsläget en skidlift med 11 nedfarter, fem längdspår, skoterleder, en restaurang samt ett antal stugor för uthyrning.

Vad vill ni att besökare som kommer till er ska uppleva?

– Lugnet, harmonin, naturen och enkelheten. Näsfjället blir en plats där mobilen glöms bort och du istället vaknar till naturens ljud på morgonen. På kvällen ser du stjärnhimlen, norrsken och somnar gott då kroppen är trött efter en dag fylld med fysiska aktiviteter och ditt sinne fylls av vackra naturintryck och slående vyer. Kroppen varvar ner.  

Vad driver er att fortsätta?

– Det har varit et tufft år, kort sagt – för alla. Fysisk aktivitet och gemenskap har aldrig varit så viktigt som nu och vi vill skapa en destination som är i samklang med naturen. Vi vill bidra till att skapa en fjällvärld som är tillgänglig året om för alla och behålla den natursköna miljö som Näsfjället är känt för, samtidigt som vi skapar en grund som kan främja det lokala näringslivet.

Näsfjället vintertid.
På Näsfjället är "Fjäll på riktigt" ett återkommande motto som genomsyrar hela verksamheten.

Hur kommer det sig att ni är partners till Visit Dalarna?

– Eftersom vårt mål är att göra den svenska fjällen mer tillgänglig för alla var det naturligt att vända sig till Visit Dalarna. Till en början främst för att få vara med i appen Visit Dalarna Travel Guide och på hemsidan, eftersom nya kunder med stor sannolikhet vänder sig hit för tips. Efter hand har det dock visat sig vara ett mycket mer givande partnerskap än så.

Vad är det som varit så givande?

– Vi får råd och hjälp i såväl den operativa verksamheten, kontakter, utbildningar och statistisk som kan hjälpa oss komplettera den övriga marknaden i Dalarna. Det är guld värt för oss som nya verksamhetsutövare i området. Det här är också viktigt för oss för att kunna ta informerade beslut, såväl i den operativa verksamheten som i investeringar för framtiden.

Läs mer på Näsfjällets hemsida.

Visit Dalarna Travel Guide

Via appen Visit Dalarna Travel Guide kan besökare upptäcka och utforska vad som finns att se och göra i Dalarna. Vill du synas eller veta mer?

Här kan du läsa mer om vårt appen och vårt digitala erbjudande

Vill du också bli partner?

Som partner till Visit Dalarna har du möjlighet att ta del av hela vårt erbjudande, där vi ännu bättre kan hjälpa dig att till exempel:

  • Förfina din verksamhet och förstå din kund
  • Utveckla och anpassa ditt erbjudande
  • Sälja ditt erbjudande och sätta upp bokningssystem
  • Kommunicera i rätt kanaler

Här kan du läsa mer om partnerskapet och bli partner till Visit Dalarna

Logotyp för partners till Visit Dalarna

Träffa fler partners