Elisabeth Willner Perez, vd på Hotell Lerdalshöjden tar emot priset Guldvingen.

Tomteland och Hotell Lerdalshöjden vinnare av Guldvingen

Under onsdagskvällen delades det nyinstiftade priset Guldvingen ut för andra gången. Vinnare i Årets besöksnäringsföretag är Tomteland och Årets bästa arbetsgivare inom besöksnäringen är Hotell Lerdalshöjden.


Priset Guldvingen ska lyfta goda exempel inom Dalarnas besöksnäring, som på olika sätt bidrar till destinationsutveckling. Priset är instiftat av Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening (DBEF) och delades nu ut för andra gången. Under en gala på Verket i Avesta, i samband med besöksnäringens branschdag Up to Date 26 oktober, fick vinnarna i de två kategorierna äntra scenen för att ta emot sina utmärkelser.

Årets besöksnäringsföretag: Tomteland

Med motiveringen:

”Med ett starkt driv och stort engagemang utvecklar Tomteland kontinuerligt sin verksamhet med nya sagolika scener, föreställningar och karaktärer. Utifrån en stor omtanke om såväl barn och natur gör de skillnad både för människor och vår planet samtidigt som de bidrar till fler gästnätter i sin region.”

Priset för Årets besöksnäringsföretag ska gå till ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt.

Camilla Collett, vd på Tomteland tar emot priset Guldvingen.

Camilla Collett, vd på Tomteland, tar emot Guldvingen för "Årets besöksnäringsföretag".

Årets arbetsgivare inom besöksnäringen: Hotell Lerdalshöjden

Med motiveringen:

” Tack vare en målmedveten och engagerad chef som brinner för den lokala besöksnäringen har Hotell Lerdalshöjden kunnat välkomna gäster med en generös öppenhet och värme i nära två årtionden. Det positiva ledarskapet har skapat en lojal och trygg arbetsstyrka, alla motiverade att utveckla och stärka såväl verksamhet som personalsamhörighet. Trots utmanande tider har de fortsatt att hålla siktet framåt och visat på såväl stabilitet som förändringsbarhet.”

Priset Årets arbetsgivare inom besöksnäringen ska gå till en arbetsgivare som utmärkt sig genom ett aktivt arbete inom social hållbarhet, det vill säga som genom aktiva insatser och ett högt engagemang skapat ett mer hållbart arbetsliv för sina medarbetare.

Elisabeth Willner Perez, vd på Hotell Lerdalshöjden tar emot priset Guldvingen.

Elisabeth Willner Perez, vd på Hotell Lerdalshöjden tar emot Guldvingen för "Årets arbetsgivare".

Om priset Guldvingen

Priset delas ut årligen i samband med Dalarnas besöksnärings branschdag Up to Date. Vem som helst är välkommen att nominera kandidater, därefter utser en jury de slutliga vinnarna. Ett kriterium är att det företag som nomineras behöver vara medlem i DBEF.