Toppbild med logo av Dalastudion.

Hållbara evenemang i Dalarna

I Dalarna är drivkraften, traditionen och kunskapen att arrangera evenemang stor. Man förstår också betydelsen av hållbarhet. Det sociala engagemanget, att se vad evenemanget ger ekonomiskt men också viljan att värna om platsen och naturen.


Välkommen att delta i detta webbinar där vi vill inspirera fler att arbeta med ett hållbart perspektiv vid evenemang. Arbetar du med evenemangsfrågor, som arrangör eller på annat sätt? Ta del av andras erfarenheter och få inspiration till hur du kan ta ert evenemang mot hållbara mål genom att anmäla dig via länken nedan.

Dalastudion sänder den 30 maj, kl 10-11.  Anmäl dig före den 29/5, kl 12. Länk till sändningen skickas per mail senast dagen innan.

Jag vill anmäla mig!


Program

Vi träffar flera representanter för olika evenemang och pratar om hållbarhet, lyssnar till hur långt de kommit i sitt arbete och vilka utmaningar de står inför. Vi får också veta mer om varför det är viktigt att ha med hållbarhetsperspektivet när man arrangerar ett evenemang och om hur man kan mäta hur hållbart det är.

Programledare: Niclas Johansson, evenemangsstrateg på Visit Dalarna AB.


Deltagare

 • Rättvik Active Week, Jojje Borssén, initiativtagare och projektledare 
  Rättvik Active Week är en aktivitetsvecka för hela familjen, där det lokala föreningslivet går samman och skapar roliga och hållbara upplevelser.
   
 • Svenska Skidspelen, Ulrika Back, vd
  Ett av Sveriges mest traditionsfyllda evenemang där världseliten under en helg varje år tillsammans med en stor publik fyller Lugnets skidstadion och tv-sofforna.
   
 • Dalecarlia Cup, Johanna Olsson, cupgeneral
  En av Sveriges största fotbollscuper med lag ifrån hela Sverige. Cupen spelas både i Borlänge och Leksand och är oerhört betydelsefull både för deltagare och arrangörer.
   
 • CeTLer, Högskolan Dalarna,Tobias Heldt, docent turismvetenskap
  Varför är det viktigt med hållbara evenemang? Hur kan vi mäta dem?