Logotyp för Dalastudion

Elkris! Se sändningen från Dalastudion

Vad kan vi göra åt vad som verkar vara en annalkande elkris? Höjda priser och elbrist gör hösten och vintern osäker och de ekonomiska orosmolnen hopar sig vid horisonten. Vi har bjudit in två experter som ger sin syn på hur vi kan tänka – och framför allt vad vi kan göra – för att klara krisen så bra som möjligt.


I det här avsnittet av Dalastudion tar vi tag i just de här frågorna och ger vägledning framåt. Vi har bjudit in en av Dalarnas energi och klimatrådgivare för att få hans bästa tips på vad vi kan göra liksom viktig information om den hjälp som finns att få. Vi får även sällskap av Dalakrafts VD, som berättar mer om varför det ser ut som det gör och hur läget kan komma att påverkas framöver – både genom egna insatser och andras beslut.

Niclas Johansson, affärsutvecklare på Visit Dalarna, är moderator. Deltar gör även Caroline Staaf, hållbarhetsansvarig projektledare på Visit Dalarna.

 

 

Länklista

I sändningen pratade vi bland annat om hur vi kan tänka och agera för att bättre möta de höjda energikostnaderna. Vi har sammanställt en lista med länkar till webbsidor där du kan få hjälp med rådgivning och information som kan underlätta för dig som företagare.  

Ladda ner pdf med gästinformation

Hjälp dina gäster att göra smarta val. Tillsammans med Dalakraft har vi sammanställt enkla tips för att få gästerna att tänka till runt och bidra till energibesparing under sin vistelse. Allt smidigt paketerat på en A4-sida som du kan använda i din verksamhet.

Ladda ner gästinformationen

Skylt med information om hur man sparar energi.