Två personer blickar ut över dagbrottet Stora Stöten vid Falu Gruva i Världsarvet Falun.

Dags för internationella eventet Swedish Workshop i Falun

Visit Swedens årliga säljevent Swedish Workshop kommer till Falun 18–19 maj. Efter två års pandemiförsening är det äntligen dags för Dalarna att välkomna internationella researrangörer till mötes- och marknadsplatsen som ska skapa fler och bättre affärer för besöksnäringen.


Den 18–19 maj anordnas det internationella säljeventet Swedish Workshop i Falun. Bakom arrangemanget står Visit Sweden, i nära samarbete med Visit Dalarna. Swedish Workshop är en återkommande mötes- och marknadsplats mellan svensk besöksnäring och utländska researrangörer. Syftet är att skapa och utveckla nya kontaktytor och generera affärer.

Till Falun anländer ett 70-tal researrangörer och agenter från Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Kina, USA, Kanada, Danmark, Norge och Finland samt ett 80-tal deltagare från svenska destinationer och företag. Från Dalarna deltar besöksnäringsföretag som Stöten, Grönklittsgruppen och Green Owl Travel.

 Efter två år med pandemi och få internationella besökare tar vi nu nya tag för att locka tillbaka de vi har tappat. Självklart vill vi också attrahera nya besökare och få ännu fler att resa till Sverige och Dalarna. Då är Swedish Workshop ett otroligt värdefullt tillfälle att skapa och utveckla kontakter med internationella researrangörer, som i sin tur genererar framtida långsiktiga affärersamarbeten för Dalarnas besöksnäringsföretag, säger Tatjana Summermatter, internationell affärsutvecklare på Visit Dalarna.

Kunskapsdag, speed dating och visningsresor

Programmet inleds den 18 maj med en kunskapsdag för de svenska deltagarna. På kvällen väntar en invigning med midsommartema på Dalarnas Museum.

Själva workshopen äger rum den 19 maj på Falu Gruva. På schemat står bland annat speed dating-möten mellan de internationella researrangörerna och de svenska säljarna.

Swedish Workshop avslutas med ett kvällsarrangemang på Magasinet i Falun med middag, underhållning och mer mingel.

I samband med Swedish Workshop anordnar Visit Dalarna även visningsresor för deltagande researrangörer. På så sätt får de möjlighet att upptäcka mer och blir intresserade av att inkludera resor till Dalarna i sitt erbjudande.

Många internationella besökare bokar sin resa via en researrangör eller agent, vilket gör det otroligt viktigt att Dalarna finns med i deras utbud. Vi ska vara det självklara alternativet när det är dags för gästerna att boka sin resa. Dessutom är det väldigt roligt att sälja in Dalarnas varierande och spännande utbud av upplevelser till researrangörerna och se hur det leder till fler bokningar hos våra dalaföretag, säger Tatjana.

Kontakt:

Tatjana Summermatter
072-249 22 45 / [email protected]