En älgko och en älgkalv som står vid en äng.

Älgsafari Möt den Svenska Nationalsymbolen i sitt vilda tillstånd

Älgsafari ett ståtligt skådespel. Föreställ hur vattnet stänker när en 650 kg tung älgtjur som plumsar ner i skogstjärnen precis framför dig. Det finns chans att se flera vilda älgar på safarin. På det bästa safarituren skådades 34 älgar.

Book now

Boka

Information

Du vandrar i stiglös terräng genom ett av världens älgtätaste område. Älgarna som är nattdjur vilar på dagen. När mörkret faller smyger älgarna fram ur de tätaste snåren. Under safarituren gör alla ett stop vid en av de många sjöarna i Naturreservatet Malingsbo-Kloten där en vildmarkspicknick serveras. Under picknicken lyssnar du på en kunnig och erfaren älgguide som berättar historier om älgen och en del andra vilda djur i skogen.
När älgvandringen börjar blir det knäpptyst. Då kommunicerar vi alla bara genom tecken. En förutsättning för att få se de skygga och majestätiska djuren.

Vandringen är inte fysiskt ansträngande. I 1-1,5 timmes tid vandrar du så ljudlöst och försiktigt som möjligt. Safariturerna avslutas med en rundtur i minibuss och besöker många andra av älgarnas favorittillhåll.

Turen inkluderar: 5 timmars guidad älgsafari, en vandring i ett älgrikt vildmarksområde, en minibusstur i älgskogen, en vildmarkspicknick med älgklämmor stuvade med grönsaker och bär från skogen, mineralvatten från det lokala bryggeriet, lokala frukter, te eller kaffe, övernattning i dubbelrum, sänglinne, handdukar och frukost.

Safarit är ett certifierat Naturens Bästa arrangemang och har en älggaranti. Alla deltagare har sett älg under de 19 år safarit arrangerats.

Safarit arrangeras på lördagar mellan 1 maj och 30 september. Extra safaris på andra dagar efter bokningar.. Antal deltagare: 2-8 personer/guide och grupp.
Utrustning: Regnkläder (i händelse av regn eller som backup om regn faller). Extra kläder att ta på sig efter solens nedgång då temperaturen ofta sjunker något. Skor som står emot en del vatten rekommenderas. Kikare finns med på turen. Om du har en egen kikare så rekommenderas du att ta med den.
Start och avslutningstid: Med utgångspunkt från solens nedgång varierar start och avslutningstid under säsongen. Vi bryter vid fullt nattmörkret och startar 5 timmar tidigare. Start och slut på Wilderness Lodge. Sköna sängar, personligt bemötande och vilda och nordiska djur runt husknuten.
Älggaranti: Om inga älgar visas upp på älgturerna ledda av huvudguiden Mikael Nilsson, kommer en ny älgtur att erbjudas. Garantin gäller ej övrig service (tex. mat och logi) som är inkluderat på safarit. Nordic Discovery arrangerar även en mängd andra aktiva naturupplevelser i Naturreservatet Malingsbo-Kloten.
Läs mer på: www.nordicdiscovery.se

Vägbeskrivning

Wilderness Lodge ligger i hjärtat av Naturreservatet Malingsbo-Kloten längs väg 233 mellan Skinnskatteberg och Kopparberg. 2,5 timmes bilresa från Stockholm. Från Stockholm och Västerås: Kör E 18 mot Västerås. Sväng höger on route 66 några kilometer efter Västerås. Efter 30 km, sväng vänster och kör 60 km på väg 233. Wilderness Lodge ligger längs väg 233. Passera skylten Kloten och fortsätt 500 meter på samma väg som ni åker på. Sväng höger när ni kommer till det röda huset med den stora skylten Wilderness Lodge på fasaden. Körtiden från Stockholm är 2,5 timme respektive 1-1,5 timme från Västerås. Från Örebro: Kör väg 50 norrut i 70 kilometer. Sväng höger och kör 20 km på väg 233. Wilderness Lodge ligger längs väg 233. Passera skylten Kloten och fortsätt 500 meter på samma väg som ni åker på. Sväng vänster när ni kommer till det röda huset med den stora skylten Wilderness Lodge på fasaden. Körtiden från Örebro är 1-1,5 timme.